3 árulkodó jel, amiről felismerheted a hamisított mezt

3 árulkodó jel, amiről felismerheted a hamisított mezt - Sportmánia.hu
Eredeti vagy hamisítvány? Az örökös, visszatérő dilemma, ami mezvásárlás során minden futballrajongó életét megkeseríti. Pedig ha ezekre az apró részletekre figyelsz, könnyedén kiszúrhatod a hamisított mezt.

Lássuk csak, mire kell figyelned!

1. Feltűnően alacsony ár

A legeslegfontosabb árulkodó jel. Egy adidas vagy Nike mez ajánlott fogyasztói ára 27.990 Ft,10-15 százalékos különbség előfordulhat a kereskedő üzletpolitikája szerint, de ennél alacsonyabb ár az esetleges alkalmi nagyobb leárazásokat leszámítva (vagy ha régebbi szezon mezéről van szó, amit szintén le szoktak árazni) kizárt. 10-15.000 Ft körüli mezeknél már erősen kételkedni kell a termék eredetét illetően, hiszen eredeti mez esetén ez már ráfizetést jelentene a kereskedőnek.


2. Minőség

Pofonegyszerű észrevenni a különbséget, ha élőben látod a terméket, de annál nehezebb, ha weben rendeled. Pláne, hogy rengeteg kereskedő a gyártói képeket használja, így a különbség csak akkor ordít majd, amikor a kezedbe veszed a mezt. 

Általánosságban elmondható, hogy a hamisított mezek olcsóbb anyagokból, egyszerűbb szabással készülnek, gyenge a varrás minősége, az anyagok nincsenek megfelelően eltisztázva, mások a címkék. Esetenként a csapatcímert leegyszerűsítik, a hímzés csúnya, a nyomás nem tartós.

Ha a weben rendeled, ellenőrizd le az alábbiakat:
-    a webáruház üzemeltetője feltünteti a pontos céges adatait (cégnév, székhely, adószám, cégjegyzékszám, képviselő neve, stb.)?
-    biztosít telefonos és email-es ügyfélszolgálatot?
-    vállal-e akár a törvényi előíráson is túlmenő visszafizetési garanciát, ha elégedetlen vagy a termékkel?
-    teszteld le, hívd fel vagy írj az ügyfélszolgálatnak és figyeld meg, mennyit kell várnod a válaszra és mennyire veszik komolyan a kérdésed!
 

3. Névvel és számmal ellátott mezek

Akármilyen furcsa is, a nagy mezgyártók által nem kerülnek kereskedelmi forgalomba előre megnyomott, névvel és számmal ellátott mezek. Ilyen nem szerepel sem az adidas, sem a Nike, sem a Puma kínálatában. Ezeket a mezeket a csapat hivatalos boltjából lehet beszerezni vagy utólag a kereskedő az eredeti feliratozó anyag megvásárlását követően készíttetheti el Neked. Ha feliratozott mezeket látsz készen, jobb, ha körültekintő vagy, ezek sok esetben hamisítványok.


A legjobb tanács, hogy ha egy hely bevált, vásárolj legközelebb is onnan. Ha bizonytalan vagy, ügyfélszolgálatunk nagyon szívesen segít . A Sportmániánál természetesen csak eredeti, közvetlenül a gyártótól beszerzett mezt találsz, amire 365 nap gondmentes csere- és visszafizetési garanciát nyújtunk.

RELATED ARTICLES

Komment írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.