Woven vagy knit? A nagy kérdés! Avagy mi a különbség melegítő és melegítő között?

Woven vagy knit? A nagy kérdés! Avagy mi a különbség melegítő és melegítő között? - Sportmánia.hu
És valóban. A webáruházban képek és egy tömör termékleírás alapján nehéz felfedezni a különbséget annak, aki nem szakavatott a textiliparban, és ráadásul még az ár is ugyanaz általában. Bejegyzésünkben adunk egy kis segítséget a választáshoz a lényeges különbségek bemutatásával.
A woven és knit termékek közötti különbségek alapvetően az alapanyagaik eltérő gyártástechnológiájából és az erre visszavezethető más-más „műszaki” jellemzőikből adódnak. A dekor elemekben (címer, szponzor logó, márkajelzés) jellemzően nincsenek eltérések.

Woven, azaz szőtt. A woven melegítők - vagy más termékek - anyaga szőtt poliészter. A szövésnek köszönhetően könnyű kezelésű, nagyon jó alaktartó és gyűrődésre kevésbé hajlamos az alapanyag.
 
Tapintása a knit-hez képest kicsit keményebb, merevebb, köznapi szóhasználattal élve „susogósabb”, a széldzsekire hajaz. Az anyag tulajdonságai alapján az így készült melegítők elegánsabb hatást keltenek, ezért a csapatok gála (egyes márkáknál presentation, anthem, sideline néven) melegítői is jellemzően ebből készülnek. Fontos jellemzője a woven melegítőknek, hogy a lapszerű (nem annyira vastag, mint a kötött anyagok) alapanyag textúra miatt, könnyű hálós béléssel készülnek.
 
A knit tréning ruhák anyaga kötött és hurkolt poliészter kelme. A kötött és hurkolt kelmék laza szerkezetűek, a test mozgását követik, hajlékonyak, nyúlékonyak, rugalmasak. 

Tapintása a woven-hez képest puhább és vastagabb, felülete fényesebb, „selyem” hatást kelt. Tulajdonságai miatt a gyártók előszeretettel alkalmazzák az aktív mozgáshoz, edzéshez készített tréning kollekciójukhoz, kifejezetten ahhoz a célhoz fejlesztett szabással (pl.: szűkebb nadrág fazon, rugalmas betétek a hajlatoknál). A lazább, vastagabb alapanyagnak köszönhetően külön bélés nincs, sima, vagy bolyhos belsővel rendelkeznek 
 
Tulajdonságaik alapján jól látszódik, hogy nem mindegy, milyen célra szeretnéd a melegítőt használni. Szabadidős viseletnek, vagy lazább hétköznapokra, amikor a külcsín „fontosabb” mint a funkció, a woven a tökéletes választás. Ha aktívan mozogni vagy edzeni tervezel benne, akkor inkább a knit tréning ruhákat javasoljuk. 

Ha ezek az információk sem segítenek a döntésben, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben, vagy szívesen látunk üzletünkben (Budapest, VI. kerület, Rózsa utca 90.), ahol kézzelfogható benyomások alapján tapasztalhatod meg a különbségeket.

RELATED ARTICLES

Komment írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.